top of page

JAMES RAMSBURG, UNIVERSITAT DE MINNESOTA

Actualizado: 21 dic 2022

Els dies 16 i 18 de novembre, els alumnes dels tres grups de primer de Batxillerat, a les hores de català, reberen la visita del lingüista James Ramsburg, professor de la Universitat de Minnesota (EUA), que està fent un estudi sobre l’evolució del lèxic del català de Mallorca. Per això i al llarg d’uns mesos ha anat recorrent gran part dels instituts de l’illa per entrevistar els alumnes a partir de 16 anys.



Després d’una breu presentació sobre ell, la seva feina, l’ensenyament del català a diverses universitats americanes i el seu projecte de recerca, plantejà als alumnes un qüestionari sobre com deien alguns conceptes habitual, les respostes del qual li serviran per després extreure conclusions per al seu estudi.

El que sorprèn més l’alumnat va ser, sobretot, que un jove professor nord-americà parlàs tan bé el català i que algú de tan lluny s’interessàs per com parlaven ells.

Com que la seva tasca aquestes setmanes va ser un fenomen dins l’illa, IB3 va aprofitar per fer-li un reportatge en el nostre centre, que va ser emès a “Els Dematins” de dia 16 de novembre.


Joana Maria Sastre




108 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page