top of page

EL TURISME: L’EINA QUE DESTROSSA MALLORCA


Mallorca ha estat sempre coneguda com el paradís de la natura, la festa i, sobretot, les platges. Amb aquestes qualitats, és d’esperar atreure molts turistes a la nostra illa, però aquests darrers anys l’illa està arribant a un descontrol que quasi ni la Covid-19 ha pogut suavitzar.

Sembla que el turisme i Mallorca estan en simbiosi: un no pot viure sense l’altre. Què farien els turistes sense els nostres paisatges i què faríem nosaltres sense el dineral que ens deixen. L’economia mallorquina es sustenta del turisme, i sense aquest, més de la meitat dels nostres habitants no es podrien guanyar la vida. Tot i això, hem d’aprendre a equilibrar la necessitat econòmica i l’ecològica. Si seguim deixant que les cadenes hoteleres i els turistes destrossin la nostra llar, ja no hi haurà espais naturals per visitar i el turisme experimentarà una disminució exponencial.


A més, Mallorca és apreciada per la inigualable qualitat de vida dels que l’habitam, però amb la sobrepoblació de l’illa que no podem ni gaudir de tot el que ens ofereix aquesta. Els turistes s’apoderen de tots els espais i nosaltres ho permetem només per seguir enriquint-mos. Tot depèn del que nosaltres consideram riquesa. Jo consider riquesa a poder gaudir de majestuosos paisatges en silenci, sense mil tovalloles més al meu costat ni hotels que destrossen el que abans era un preciós penya-segat.


En conclusió, crec que hauríem de prendre mesures abans de destrossar els nostres ecosistemes i començar a exigir al govern mesures per a prevenir els desastres que hem viscut en els darrers anys.


Caterina Cantallops, 1r Batx A



40 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page