top of page

PROJECTE DE COEDUCACIÓ DE L'IES CAN PEU BLANC

Actualizado: 21 mar 2022

1.- PER QUÈ ES POSA EN MARXA EL PROJECTE DE COEDUCACIÓ?

La nostra societat actual requereix de ciutadans i ciutadanes responsables, amb valors fonamentats en la solidaritat i l'empatia, i que tinguin la capacitat necessària per trencar amb els estereotips i les relacions de desigualtat existents, així com amb els comportaments d'intolerància i rebuig envers les persones LGTBIQ+.

L'IES Can Peu Blanc es mostra sensible a aquestes realitats socials i, per aquest motiu, ha establert entre els seus objectius essencials desenvolupar en l’alumnat -de fet, en tota la comunitat educativa del centre- actituds i comportaments que afavoreixin l'establiment de relacions d'igualtat i de respecte entre les persones indistintament de la seva procedència, sexe, identitat de gènere i/o orientació sexual.

Per tant, mitjançant el tractament i anàlisi de continguts específics, es pretén que tota la comunitat educativa de l'IES assoleixi un nivell òptim de motivació que permeti la creació d'eines de canvi efectives.

2.- QUÈ SIGNIFICA COEDUCAR?

Coeducar consisteix a desenvolupar totes les capacitats, tant de les al·lotes com dels al·lots, mitjançant l'educació. Prentén, entre altres objectius, eliminar estereotips o idees preconcebudes sobre les característiques físiques i sexuals que han de tenir les persones, així com pel que fa a la seva identitat de gènere i/o orientació sexual.

Totes les persones tenen dret a ser diferents, per la qual cosa cal educar valorant les diferències individuals i les qualitats personals.

Coeducar suposa fer persones dialogants i implica educar en el respecte i la tolerància, en igualtat de condicions, de tracte i d'oportunitats. Conseqüentment, coeducar és educar per a la democràcia i per a la prevenció de la violència.

3.- QUINS OBJECTIU VOLEM ACONSEGUIR A TRAVÉS DE LA COEDUCACIÓ? A.- Eliminar les discriminacions per raó de sexe i/o gènere.

B.- Incorporar en igualtat de condicions les diferents realitats, superar les relacions de poder i reconèixer les diferències pròpies de cada gènere, corregint els estereotips sexistes.

C.- Eliminar les actituds discriminatòries, intolerants i violentes derivades dels comportaments masclistes i de la LGTBIQ+fòbia.

D.- Oferir una educació que afavoreixi la interacció de tot l’alumnat de manera igualitària, promovent la convivència i la gestió positiva dels conflictes.

E.- Establir un clima escolar que es basi en la confiança, el respecte i el sentiment de pertinença al grup i al centre, desenvolupant oportunitats de participació en la presa de decisions.



2021-2022 GLOSSARI COEDUCACIÓ COMPLET
.pdf
Download PDF • 61KB

38 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page